Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Το τελευταίο αντίο στον Τόνι Κέρτις

Μια γιγαντοαφίσα του Τόνι Κέρτις έξω από το κοιμητήριο. ΦΩΤΟ REUTERS
Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Τόνι Κέρτις είπαν συγγενείς και φίλοι στο Λας Βέγκας. Ηθοποιοί και φίλοι μαζεύτηκαν για να τον “αποχαιρετίσουν”. Δείτε το φωτορεπορτάζ και το βίντεο με τον επικήδειο της κόρης του Τζέιμι Λι Κέρτις.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις, ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και περίπου 400 συγγενείς, φίλοι και αστέρες της κινηματογραφικής βιομηχανίας αποχαιρέτισαν την Δευτέρα στο Λας Βέγκας τον Τόνι Κέρτις ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.

H σορός του Τόνι Κέρτις μεταφέρετε σκεπασμένη με την αμερικανική σημαία. ΦΩΤΟ REUTERS

Η 39χρονη χήρα του, Τζιλ. Ήταν η 6η του σύζυγος. ΦΩΤΟ REUTERS

“Ήταν ένας πραγματικός σταρ του σινεμά, με όλη τη σημασία του όρου, και λάτρεψε κάθε στιγμή της ζωής του”, δήλωσε η 39χρονη χήρα του Τζιλ, η έκτη σύζυγός του, με την οποία ήταν παντρεμένος τα τελευταία 12 χρόνια.

Η κόρη του Τόνι, γνωστή ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις. ΦΩΤΟ REUTERS

Η κόρη του, Τζέιμι Λι Κέρτις, την οποία είχε αποκτήσει από τη σχέση του με την Τζάνετ Λι, είπε ανάμεσα στους λυγμούς της: “Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι . Να θυμάστε αυτή τη φράση, στη μνήμη του πατέρα μου”.

Το “παρών” στο κοιμητήριο Παλμ Μόρτσιουαρι του Λας Βέγκας έδωσε και ο παλιός συμπρωταγωνιστής της και νυν κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ.

O κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και παλιός συμπρωταγωνιστής της Τζέιμι, Άρνολτ Σβαρζενέγκερ. ΦΩΤΟ REUTERS

 
Ο Τόνις Κέρτις πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του, στο Χέντερσον, στα προάστια του Λας Βέγκας. Το πραγματικό του όνομα ήταν Μπέρναρντ Σβαρτς και είχε γεννηθεί στο Μπρονξ. Ο πατέρας του ήταν ράφτης, ουγγρικής καταγωγής.
Λίγα λουλούδια από θαυμαστές του πάνω από το δικό του "αστέρι". ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Κέρτις έπαιξε σε περισσότερες από 120 ταινίες, όπως στη θρυλική “Μερικοί το προτιμούν καυτό”, δίπλα στη Μέριλιν Μονρόε και τον Τζακ Λέμον, ενώ είχε προταθεί για Όσκαρ για το ρόλο του στην ταινία “Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες”, με συμπρωταγωνιστή τον Σίντνεϊ Πουατιέ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε