Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Το τελευταίο όπλο του Σαρκοζί! Η πολιτική του φόβου

Το τελευταίο όπλο του Σαρκοζί! Η πολιτική του φόβου

Aν κάποιος βρεθεί τις μέρες αυτές στο Παρίσι, θα ζήσει το αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι συνεχώς μπροστά στις δημοσκοπήσεις και αν δεν καταφέρει εκτός από τον πρώτο να κερδίσει και τον δεύτερο γύρο των εκλογών τότε θα βυθίσει τους γάλλους σοσιαλιστές στην απόγνωση.

Ο Νικολά Σαρκοζί από την άλλη απειλείται. Απειλείται από λάθος χειρισμούς στην οικονομία, από σκάνδαλα συνεργατών του, από την κρίση που πέρασε τα σύνορα της Γαλλίας και βεβαίως από εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι να του δώσουν άλλη μια ευκαιρία.

Οπότε τι του μένει; Του μένει η πολιτική του φόβου. Του φόβου για την επόμενη ημέρα. Πως θα δώσει όλα αυτά που ισχυρίζεται ότι θα δώσει ο αντίπαλός του; Μήπως ο Ολάντ δεν είναι τίποτε άλλο από ένας πολιτικάντης που τάζει και θα βάλει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες;

Μέχρι την ημέρα που ο γαλλικός λαός θα φτάσει μπροστά στην κάλπη θα βγουν σκελετοί από την ντουλάπα και κάποιος, ίσως αυτός που απειλείται περισσότερο από τους δυο θα χρησιμοποιήσει ακόμα περισσότερο το όπλο του φόβου και της αγωνίας για το αύριο που ίσως να αγγίξουν τον μέσο γάλλο πολίτη….

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε