Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Το τελευταίο χαμόγελο πριν το απόσπασμα – Συγκλονιστικές φωτό

Κατηγορήθηκαν για εμπόριο ναρκωτικών. Τις καταδίκασαν σε θάνατο. Λίγο πριν αντιμετωπίσουν τους δήμιούς τους, ο φωτογραφικός φακός τις έπιασε να χαμογελούν στο θάνατο!

Τέσσερις γυναίκες (σε φυλακή της Κίνας, πριν από το εκτελεστικό απόσπασμα) και ένας φωτογράφος, που δεν έχει γίνει γνωστός, να «αιχμαλωτίζει» τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους.

Τις τελευταίες χαρούμενες (όσο κι αν αυτό μοιάζει οξύμωρο ή ειρωνικό) στιγμές τους. Στιγμές που χαμογελούν, που συζητούν, που απολαμβάνουν το τελευταίο τους γεύμα, που διαλέγουν ποια παπούτσια και ποια ρούχα θα φορούν την ώρα που θα εκτελούνται.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι συγκινητικές, είναι σοκαριστικές, είναι συγκλονιστικές, είναι ευαίσθητες, είναι πικρές…
Η Dai Donggui προβάρει τα ρούχα που θα φορέσει την ημέρα της εκτέλεσης
Με τις χειροπέδες πάντα, ετοιμάζεται για το τελευταίο της γεύμα
Η Li Juhua υπαγορεύει σε μια συγκρατούμενή της τη διαθήκη και τις τελευταίες της επιθυμίες
Η He Xiuling ήταν η πιο νέα απ' όλες. Μια συγκρατούμενή της, την ταίζει ντάμπλινγκς γιατί εκείνη φορά χειροπέδες και δε μπορεί να φάει μόνη της
Λίγο μετά, υπό το βλέμμα μιας εκ των δεσμοφυλάκων, δοκιμάζει τα παπούτσια που θα φορέσει στην εκτέλεσή της
Και περνάει τις τελευταίες ώρες της ζωής της, γελώντας
Ή παίζοντας χαρτιά
Ο χρόνος τελείωσε... Η τελευταία και πιο δύσκολη "βόλτα"
Ο άγνωστος φωτογράφος κατάφερε να μπει στη Νο1 φυλακή γυναικών στην περιοχή Γουάν στην κεντρική Κίνα. Ήταν 24 Ιουνίου 2003. Οι φωτογραφίες έρχονται για πρώτη φορά στο φως, σχεδόν 10 χρόνια μετά, μέσα από το Phoenix TV, που εκπέμπει στο Χονγκ Κονγκ.

Και γιατί άργησαν τόσο; Γιατί το κομμουνιστικό καθεστώς της Κινας απαγόρευσε τη δημοσίευση τους, φοβούμενο πως οι εικόνες θα προκαλούσαν τη συμπάθεια του κόσμου.

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε