Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Το τέλος του Καντάφι είναι κοντά’

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως διεξάγονται “επαφές με τον πρώτο κύκλο” του Καντάφι.

“Έχουμε επαφές με τον πρώτο κύκλο του συνταγματάρχη Καντάφι (…), όλα δείχνουν ότι το τέλος είναι πολύ κοντά, με τη βοήθεια του Θεού”, δήλωσε ο Αμπντελτζαλίλ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Αν ο Καντάφι θέλει να εγκαταλείψει την εξουσία, θέλουμε να το ανακοινώσει ο ίδιος (…). Όμως πιστεύουμε ότι δεν θα το κάνει”, δήλωσε.

“Περιμένω ένα τέλος καταστροφικό γι’ αυτόν και για τους δικούς του. Περιμένω επίσης ότι θα δημιουργήσει μια κατάσταση (αναρχίας) στην Τρίπολη. Ελπίζω να κάνω λάθος”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, που είναι το πολιτικό όργανο της λιβυκής εξέγερσης και έχει την έδρα του στη Βεγγάζη.

Στο μεταξύ, στην Τύνιδα έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές ότι ο πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του λιβυκού καθεστώτος, ο Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ, ο οποίος διέφυγε την Παρασκευή από την Τρίπολη, αναχώρησε σήμερα από το τυνησιακό αεροδρόμιο της Τζέρμπα για την Ιταλία.

“Ο κ. Τζαλούντ έφυγε την αυγή με την οικογένειά του από το αεροδρόμιο της Τζέρμπα με κατεύθυνση την Ιταλία”, δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης
Λιβύη:Ελέγχουν τη Μπρέγκα οι εξεγερμένοι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε