Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Το τραγούδι του Πoύτιν με τους κατασκόπους

“Με τι αρχίζει η πατρίδα;” Αυτό τραγούδησαν με τον Ρώσο πρωθυπουργό οι 10 ρώσοι κατάσκοποι που απελάθηκαν απο τις ΗΠΑ.

Τη συνάντησή του με τους δέκα ρώσους κατασκόπους οι οποίοι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ  στις αρχές Ιουλίου, μεταξύ των οποίων και η Άννα Τσάπμαν, περιέγραψε ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, περιγράφοντας μάλιστα πως τραγούδησε μαζί τους ένα πατριωτικό τραγούδι. “Με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγουδήσαμε το “Με τι αρχίζει η πατρίδα;”, είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε τραγούδι που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1960 σε σοβιετική ταινία της εποχής με τίτλο “Η ασπίδα και το ξίφος” του σκηνοθέτη Βλαντίμιρ Μπασόφ, η οποία περιγράφει τη μοίρα ενός σοβιετικού κατασκόπου που εργάζεται στη ναζιστική Γερμανία.
   
“Τους συνάντησα. Μιλήσαμε για τη ζωή”, δήλωσε το Σάββατο ο Β. Πούτιν, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Φόρος της Ουκρανίας, ύστερα από τη συνάντηση που είχε εκεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι γνωρίζει τα ονόματα όλων των “προδοτών” που συνέβαλαν στη σύλληψη των ρώσων κατασκόπων, αλλά θεώρησε “άκομψο” να μιλήσει για την πιθανή τιμωρία τους.

“Είναι ένα ευαίσθητο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου”, δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει κι ο ίδιος διατελέσει πράκτορας της σοβιετικής KGB.

Οι άνθρωποι αυτοί “ζουν με τους δικούς τους νόμους, και όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών γνωρίζουν τους νόμους αυτούς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν, προσθέτοντας ότι “οι προδότες έχουν πάντα άσχημο τέλος”.

Οι δέκα ρώσοι κατάσκοποι μεταφέρθηκαν στις 9 Ιουλίου από τις ΗΠΑ στη Βιέννη και από εκεί στη Ρωσία, στο πλαίσιο μίας κινηματογραφικής ανταλλαγής κατασκόπων μεταξύ των δύο χωρών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε