Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το τρένο δεν έφυγε στις…8!

Το πιο γρήγορο τρένο που εγκαινιάστηκε το Σάββατο. ΦΩΤΟ REUTERS
Από το “φουγάρο” ενός καπνιστή καθυστέρησε τρεις ώρες η αναχώρηση.
 

 

Μόλις μία εβδομάδα μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια στην Κίνα της ταχύτερης σιδηροδρομικής γραμμής στον κόσμο, ένα τρένο με χίλιους επιβάτες ακινητοποιήθηκε επί τρεις περίπου ώρες εξαιτίας ενός…καπνιστή.
 
Ο καπνός του τσιγάρου ενεργοποίησε το σύστημα προειδοποίησης για πυρκαγιά στο τρένο της γραμμής Καντόνα-Γουχάν, ένα ταξίδι 1.069 χιλιομέτρων, το οποίο το καμάρι της κινεζικής τεχνολογίας επρόκειτο να πραγματοποιήσει με ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.
 
Το τρένο βρισκόταν στον σταθμό της Καντόνας όταν ο καπνιστής άναψε το τσιγάρο του, παραβιάζοντας τον κανονισμό που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του τρένου , και στις τουαλέτες. Έτσι το σύστημα ακινητοποίησε το τρένο για 2 ώρες και 45 λεπτά, έπειτα από την πραγματοποίηση σειράς ελέγχων των συστημάτων ασφαλείας.
 
“Χρειάσθηκε κάποιος χρόνος για να προσδιορίσουμε τι δεν πήγαινε καλά”, δήλωσε εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας της Καντόνας.
Ο καπνιστής εξαφανίσθηκε και δύο άλλα τρένα μεγάλης ταχύτητας καθυστέρησαν.
 
Η Κίνα εγκαινίασε το περασμένο Σάββατο τη νέα σιδηροδρομική γραμμή μεγάλης ταχύτητας η οποία, χάρη σε μεταφορά ξένης τεχνολογίας, μειώνει τον χρόνο του ταξιδιού ανάμεσα στις δύο κινεζικές μητροπόλεις από 10 ώρες σε μόνο 3 ώρες. Αποτελεί τμήμα της γραμμής που θα ενώσει την Καντόνα με το Πεκίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε