Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Το τσουνάμι τους οδήγησε στο χαρακίρι

ΦΩΤΟ REUTERS

Η καταστροφή ανείπωτη. Τους βρήκε απροετοίμαστους. Και πολλοί από εκείνους που επέζησαν, δε μπόρεσαν να συνέλθουν, ψυχολογικά, ποτέ. Και έδωσαν τέλος στη ζωή τους.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία, στις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει εκτιναχθεί στα ύψη.

Σε ένα μήνα, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 20% σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Και οφείλεται κατά ένα μέρος στο άγχος που κατέλαβε τους Ιάπωνες μετά την καταστροφή.

Τον Μάιο του 2011, 3.375 άνθρωποι έδωσαν τέλος στη ζωή τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/10 του ετήσιου συνόλου των αυτοκτονιών και πάνω από το 20% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με στατιστικές της αστυνομίας και της κυβέρνησης, ο αριθμός των αυτοκτονιών έφθασε τις 30.651 το 2011.

«Άγχος έχει καταλάβει την ιαπωνική κοινωνία μετά την καταστροφή και υποψιαζόμαστε ότι αυτός είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας», δήλωσε ο αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο, ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κυρίως στους άνδρες ηλικίας 30 ετών.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε τον φονικό σεισμό της Ιαπωνίας!

Η στιγμή που το τσουνάμι “καταπίνει” τα πάντα – Νέο συγκλονιστικό video από την Ιαπωνία

Δε σταματούν οι διαρροές ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε