Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το βρήκε ο Σόιμπλε! «Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι μας ζηλεύουν»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Να τι φταίει που τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν τη Γερμανία στη… μπούκα: τη ζηλεύουν. Το είπε ο υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είναι πάντα έτσι, είναι σαν μια τάξη στο σχολείο, όταν αυτός που έχει μερικές φορές καλύτερα αποτελέσματα, όσοι έχουν λίγο μεγαλύτερη δυσκολία, είναι λίγο ζηλιάρηδες», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ZDF, όταν κλήθηκε να απαντήσει για την κριτική που δέχεται η Γερμανία, κυρίως από τα κράτη του Νότου.

Ο Σόιμπλε πάντως αρνήθηκε ότι οι Γερμανοί θεωρούνται οι «κακοί» στην Ευρώπη. «Δεν είναι έτσι. Οι άλλες χώρες γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας», είπε, υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή των Γερμανών φορολογουμένων στα διάφορα πακέτα οικονομικής ενίσχυσης για τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Αυτή η «αλληλεγγύη είναι προς το συμφέρον μας. Αλλά ο καθένας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Όλοι πρέπει να θέσουν τους προϋπολογισμούς τους σε τάξη. Όλοι πρέπει να είναι οικονομικά ανταγωνιστικοί. Και όποιος αναλαμβάνει πάρα πολλούς κινδύνους πρέπει επίσης να επωμίζεται τελικά το κόστος», είπε ο Σόιμπλε.

«Η Κύπρος είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι Κύπριοι θα βιώσουν μια δύσκολη περίοδο. Είναι αναπόφευκτο», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικό διάγγελμα μετά την σοκαριστική απόφαση για την Κύπρο – Ποινικοί ανακριτές για να αποδοθούν ευθύνες

Πήρε πίσω τη “βόμβα” μετά τον πανικό στα χρηματιστήρια και την κατρακύλα του ευρώ

Απόφαση – τιμωρία για την Κύπρο: Κλείνει η Λαϊκή – 29% ως 32% το κούρεμα στην Κύπρου

Τους τα πήραν όλα! Το Eurogroup “γονάτισε” την Κύπρο – Αναστασιάδης: Είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τι λέει η Γερμανία για την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο

Επίθεση Παπούλια σε Ευρωπαίους και Γερμανούς με αφορμή την Κύπρο

Σόιμπλε: είμαι χαρούμενος από την απόφαση

Το άρθρο με τη Μέρκελ σε ρόλο Χίτλερ που προκάλεσε σάλο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε