Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τον Αλεξάντερ Ακόστα προτείνει ο Τραμπ για το υπουργείο Εργασίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Αλεξάντερ Ακόστα είναι ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για υπουργός Εργασίας.

Ο Ακόστα, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων της χώρας, θα είναι –εάν ο διορισμός του εγκριθεί– το πρώτο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ με λατινοαμερικάνικη καταγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική επιλογή του Αμερικανού προέδρου, ο Αντι Πούζντερ είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερουσία, όχι μόνον από τους Δημοκρατικούς, αλλά και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς και τελικά απορρίφθηκε.

Ο Τραμπ έκανε την ανακοίνωση αυτή μία ημέρα αφού ο Άντριου Πάζντερ απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον θώκο. Ο διορισμός που ήθελε να κάνει ο Τραμπ αρχικά κατέστη αδύνατος μετά τις αποκαλύψεις για την προσωπική ζωή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου μιας αλυσίδας φαστ-φουντ.

Ο Ακόστα «έχει πτυχίο από τη νομική σχολή του Χάρβαρντ. Σούπερ φοιτητής (…) Είχε μια θαυμάσια καριέρα», υποστήριξε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Μόλις συζητήσαμε και θεωρώ ότι θα είναι ένας φοβερός υπουργός Εργασίας», πρόσθεσε.
Ο Ακόστα, γεννημένος το 1966 στο Μαϊάμι, είναι σήμερα πρύτανης της σχολής νομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντας στην πόλη αυτή των νότιων ΗΠΑ.

Είναι επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Century Bank, ενός τραπεζικού ιδρύματος που εδρεύει στη Φλόριντα και προσφέρει δάνεια ιδίως σε μέλη της κοινότητας των ισπανόφωνων. Το Hispanic Business Magazine τον έχει συμπεριλάβει δύο φορές στον κατάλογο των 50 προσώπων λατινοαμερικάνικης καταγωγής με «τη μεγαλύτερη επιρροή» στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Miami Herald, ο Ακόστα είναι ο μοναχογιός μιας οικογένειας μεταναστών από την Κούβα.
Είχε υπηρετήσει επί των ημερών του Τζορτζ Ου. Μπους στο αξίωμα του υφυπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα, όταν είχε την ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τις φυλετικές σχέσεις και τη θρησκεία στις ΗΠΑ. Χρημάτισε επίσης εισαγγελέας στη Φλόριντα και με αυτή την ιδιότητα συμμετείχε στις έρευνες σε βάρος του λομπίστα Τζακ Αμπράμοφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε