Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τον Ιανουάριο η απόφαση αν θα πάνε σπίτια τους οι πληγέντες από το τσουνάμι

Τον Ιανουάριο η απόφαση αν θα πάνε σπίτια τους οι πληγέντες από το τσουνάμι
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός θα αποφασίσει τον Ιανουάριο αν οι εκτοπισμένοι εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους σε μία πόλη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο το οποίο επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι ότι θα αποφασίσει τον Ιανουάριο αν οι εκτοπισμένοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
Ο Καν επισκέφθηκε σεισμόπληκτους που στεγάζονται σε γυμνάσιο της Κάζο Σίτι, βορείως του Τόκιο, όπου έχουν καταφύγει 1.200 κάτοικοι της Φουτάμπα Τάουν, που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσί.
 
Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, από το πυρηνικό εργοστάσιο διαρρέει ραδιενεργό υλικό στην ατμόσφαιρα και στη θάλασσα.
 
Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση απαγόρευσε την είσοδο στην ζώνη αποκλεισμού, 20 χιλιομέτρων, στην περιοχή. Οι κάτοικοι εντός της ζώνης αποκλεισμού είχαν κληθεί να απομακρυνθούν από την περιοχή. Η περιοχή καλύπτει ολόκληρη τη Φουτάμπα, της οποίας ο συνολικός πληθυσμός ανέρχεται σε περίπου 6.900 κατοίκους.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε