Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τον διαπόμπευσαν στο YouTube και μετά τον στραγγάλισαν!

Νεκρός βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας ο ιταλός ακτιβιστής και δημοσιογράφος Βιτόριο Αριγκόνι, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από μία εξτρεμιστική οργάνωση που θεωρεί τη Χαμάς πολύ μετριοπαθή.

Η οργάνωση των Σαλαφιστών εμπνέται από τη δράση της Αλ Κάιντα και επιδιώκει την απομάκρυνση όλων των χριστιανών από την περιοχή. Αγωνίζεται για την επικράτηση του ισλαμικού νόμου και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις σε Ιντερνετ καφέ.

Ο άτυχος Αριγκόνι βρισκόταν εδώ και καιρό στη Γάζα για να καταγράφει την κατάσταση των Παλαιστινίων στην περιοχή.

Θρηνούν οι φίλοι του

Το βράδυ της Πέμπτης ένοπλοι ανακοίνωσαν ότι τον απήγαγαν και απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, εάν δεν απελευθερώνονταν σύντροφοί τους που κρατούνται από τη Χαμάς.

Σε παλιές στιγμές προσφοράς...
Ωστόσο, ο Βιτόριο Αριγκόνι δολοφονήθηκε νωρίτερα, μόλις τρεις ώρες μετά την απαγωγή του και η σορός του βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς που απαγόρευσαν την πρόσβαση για τα ΜΜΕ στο σημείο αυτό.

Εκφράζοντας βαθιά οργή για τη δολοφονία του 36χρονου άνδρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την «αήθη ενέργεια βίας από εξτρεμιστές που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής» σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Κανένας ξένος όμηρος δεν είχε δολοφονηθεί μέχρι σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από το 1994.

Ο Βιτόριο Αριγκόνι ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβιστής του ειρηνικού φιλο-παλαιστινιακού κινήματος International Solidarity Movement (ISM). Eίχε γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Γάζα. Παραμένουμε Ανθρωπιστές», με θέμα την ισραηλινή επιχείρηση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο του 2008.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην YouTube, ο Αριγκόνι εμφανίζεται ματωμένος, με τα μάτια του καλυμμένα με μαύρη ταινία, ενώ από κάτω περνάει μια λεζάντα στα αραβικά που αναφέρει ότι «ο Ιταλός μπήκε στην χώρα για να σκορπίσει την διαφθορά».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε