Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Τον έπιασαν ζωντανό πριν τον εκτελέσουν» λέει η κόρη του Μπιν Λάντεν

«Τον έπιασαν ζωντανό πριν τον εκτελέσουν» λέει η κόρη του Μπιν Λάντεν

Σαν να περίμενε τι επρόκειτο να συμβεί, έτοιμος για όλα, ήταν ο Οσάμα μπιν Λάντεν όπως προκύπτει από νέα στοιχεία που έρχονται στο φως.

Μπορεί οι ΗΠΑ να εκνευρίζουν όλο τον πλανήτη με την εμμονή τους να μη δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ντοκουμέντα από την επίθεση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά κάθε μέρα που περνά νέα στοιχεία έρχονται στο φως.

Αίσθηση και πολλά ακόμη ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη του βρετανικού δικτύου SkyNews, σύμφωνα με την οποία στην κατοχή του Νο1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο βρέθηκαν 500€ αλλά και δυο κινητά τηλέφωνα.

Τα χρήματα και οι δυο αριθμοί έκτακτου ανάγκης βρέθηκαν ραμμένοι στα ρούχα του Λάντεν, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα ήταν έτοιμος για τα πάντα, ακόμη και για την επιδρομή στο κρησφύγετό του.

Την ίδια ώρα, το Αλ Αραμπίγια επικαλούμενο δηλώσεις μιας κόρης του Λάντεν, η οποία δεν κατονομάζεται, αναφέρει πως ο Σαουδάραβας τρομοκράτης πιάστηκε ζωντανός πριν εκτελεστεί. Σύμφωνα με το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, η κόρη του Λάνταν φέρεται να είπε στις πακιστανικές αρχές, ότι πατέρας της πέθανε στα πρώτα λεπτά της επιδρομής των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ.

Από την Τρίτη είναι γνωστό πως η 12χρονη κόρη του ήταν παρούσα στην εισβολή και την εκτέλεση. Τη μαρτυρία της στις πακιστανικές αρχές ασφαλείας αναδημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες της χώρας. Η 12χρονη είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Η εφημερίδα The News, γράφει επίσης ότι το κορίτσι «επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της συνελήφθη ζωντανός και πυροβολήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης».

Ο ισχυρισμός αυτός αντικρούει τις αμερικανικές δηλώσεις ότι οι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν τον μπιν Λάντεν αλλά τελικά τον σκότωσαν επειδή αντιστάθηκε.

Η εφημερίδα Dawn αναφέρει επίσης ότι μέσα στο συγκρότημα τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν 17-18 άτομα και ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τη σορό του ηγέτη της Αλ Κάιντα, πήραν μαζί τους και έναν από τους γιους του.

Ωστόσο, πηγή της ISI είπε ότι στο σπίτι βρέθηκαν τέσσερα πτώματα ανδρών, μεταξύ των οποίων και αυτό του γιου του. Η σορός του ενός άνδρα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ενώ οι άλλοι δύο ήταν αδέλφια.

Οι πακιστανικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, βρήκαν στο τριώροφο κτίριο, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Όλοι τους κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί έχουν τραυματιστεί. Τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Όλοι τους θα ανακριθούν και στη συνέχεια θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Στο στόχαστρο του ΟΗΕ η εισβολή

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί με προσοχή τις πληροφορίες που αφορούν την αμερικανική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Επρόκειτο για μια περίπλοκη επιχείρηση και θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε με ακρίβεια τις λεπτομέρειες που αφορούν το θάνατο του μπιν Λάντεν», υπογράμμισε είπε η Πιλάι, προσθέτοντας ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις θα πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ έχουν παραδεχτεί ότι ο Λάντεν δεν ήταν οπλισμένος την ώρα της εισβολής των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Αυτή είναι η γυναίκα του Μπιν Λάντεν που τον είδε να πέφτει νεκρός

Μέσα στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν – Τι φάρμακα βρέθηκαν – Τι έτρωγαν

Αναπαράσταση: Η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν

Έπιασαν τον εργολάβο που έχτισε το κρησφύγετο του Οσάμα

Οι ειδικές δυνάμεις των Αμερικανών έχουν ένα όνομα: SEALs 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε