Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τον έσωσαν από γκρεμό στις Άλπεις χάρη στο facebook

Τον έσωσαν από γκρεμό στις Άλπεις χάρη στο facebook
Οι δωρεές από το Διαδίκτυο ήταν η σωτηρία αλεξιπτωτιστή που είχε χαθεί στις Αλπεις
«Είμαι ευγνώμων, συγκινημένος από την αμέριστη βοήθεια που μου δόθηκε. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου». Με αυτά τα λόγια ευχαρίστησε ο βρετανός αλεξιπτωτιστής όλους όσοι συνέβαλαν στο να βρεθεί ζωντανός ύστερα από τρεις ημέρες που αγνοείτο στις Ελβετικές Αλπεις. Ομως οι άνθρωποι που ευχαρίστησε ο βρετανός αλεξιπτωτιστής δεν είναι τόσο τα μέλη του σωστικού συνεργείου που τελικά τον εντόπισαν, όσο όλοι εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυναν οι φίλοι του με σκοπό την ανεύρεσή του, ένα κάλεσμα το οποίο ξεκίνησε από το facebook.
Το Σάββατο το πρωί ο 33χρονος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ, ενώ αιωρούνταν με το αλεξίπτωτό του πάνω από τις Ελβετικές Αλπεις, έπεσε σε ένα απομακρυσμένο φαράγγι βάθους 45 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης του άτυχου Βρετανού αλλά καθώς οι ώρες περνούσαν δίχως αποτέλεσμα, την Κυριακή το πρωί ο ασφαλιστής/ επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης πληροφόρησε τους φίλους του ότι είναι αναγκασμένος να διακόψει την προσπάθεια εντοπισμού του λόγω έλλειψης χρημάτων.
 
Ενας από αυτούς, γνωρίζοντας ότι κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για τη ζωή του φίλου του, είχε την ιδέα να καταφύγει στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook. Μέσα σε λίγα λεπτά έστησε μία σελίδα στο δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Βρείτε τον Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ» και το πρώτο «θαύμα» ήταν πλέον γεγονός. Σε λίγες ώρες είχαν συγκεντρωθεί περισσότερα από 17 χιλιάδες ευρώ ενώ λίγο αργότερα δεκάδες ορειβάτες, αλεξιπτωτιστές και σκυλιά έρευνας και διάσωσης βρίσκονταν στις πλαγιές του όρους Γιουνγκφράου αναζητώντας τον αγνοούμενο.
 
Το πρωί της Τρίτης και ύστερα από τρεις ημέρες, κατά τις οποίες κατάφερε να επιβιώσει έχοντας στη διάθεσή του μισή σοκολάτα και νερό από έναν παρακείμενο στη σημείο της πτώσης του ποταμό, ο Νάμπικ Ντάνιελ Χαντ βρισκόταν σχεδόν σώος (πέφτοντας έσπασε τον αστράγαλό του) σε νοσοκομείο της περιοχής.
«Δίχως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα είχαμε αποκτήσει πρόσβαση στους απαραίτητους για τη διάσωσή του πόρους», δήλωσαν οι φίλοι του έπειτα από το αίσιο τέλος της επιχείρησης και έχοντας μείνει στην κυριολεξία έκπληκτοι από την άμεση και μαζική κινητοποίηση ανθρώπων ουσιαστικά άγνωστων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε