Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τον κρέμασαν και μετά απο 90 χρόνια τον αθώωσαν!

Οι τελευταίες φωτογραφίες του Κόλιν Κάμπελ Ρός, το 1922.

Η απίστευτη ιστορία έρχεται απο την Αυστραλία. Μετά απο 90 χρόνια ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε και απαγχονίστηκε, δικαιώθηκε.

Τον Απρίλιο του 1922 ο Κόλιν Κάμπελ Ρός καταδικάστηκε σε απαγχονισμό όταν το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της 12χρονης  Άλμα Τρίσκε, τον Δεκέμβριο του 1921. Ο Ρος τότε ισχυριζόταν τότε ότι ήταν αθώος, χωρίς, ωστόσο, να πείσει κανέναν.

Μετά απο πολύχρονες έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι οι τρίχες, που βρέθηκαν στον Ρος, δεν ανήκαν -τελικά- στο θύμα και το στοιχείο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίκη και η καταδίκη του, αποδομήθηκε.

Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ρομπ Χολς, θα παραδώσει τα οστά του Κόλιν Κάμπελ Ρος στους απογόνους του για να τα θάψουν δίπλα στον τάφο της μητέρας του η οποία τότε είχε ζητήσει να της επιτραπεί να κάνει χριστιανική ταφή στο γιο της, αλλά οι αρχές το αρνήθηκαν.

 «Με την παράδοση των οστών διορθώνουμε ένα λάθος, που διαπράχθηκε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε πίσω στον Ρος τη ζωή που δεν έζησε», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε