Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τον βασάνισαν για να μαρτυρήσει την ληστεία και τον φόνο

Τον βασάνισαν για να μαρτυρήσει την ληστεία και τον φόνο
Ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.09.2010 | 08:29
Πρώτη δημοσίευση: 30.09.2010 | 08:29

Συγγραφέας θα δικαστεί τον Δεκέμβριο για ληστεία μετά φόνου βάσει μιας μαρτυρικής κατάθεσης που οι δικηγόροι του λένε ότι αποσπάστηκε με βασανιστήρια.

Ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί, ο οποίος ζει στη Γερμανία από το 1992, θα οδηγηθεί ενώπιον Τουρκικού δικαστηρίου την 8η Δεκεμβρίου ως κατηγορούμενος για ληστεία μετά φόνου σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος το 1989, έγινε γνωστό χθες Τετάρτη από υποστηρικτές του.
 
Ο Ακανλί συνελήφθη την 10η Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατά την άφιξή του για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του. Ο συγγραφέας και ακτιβιστής, ο οποίος είχε φυλακιστεί την εποχή της δικτατορίας του 1980, κατοικεί στην Κολονία.
 
Ο Ακανλί αρνείται ότι έλαβε μέρος στη ληστεία. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως η μία μαρτυρική κατάθεση σε βάρος του αποσπάστηκε με βασανιστήρια ώστε ο συγγραφέας --ο οποίος έχει εξοργίσει τις Τουρκικές αρχές με τις πολιτικές του τοποθετήσεις, ειδικά για την Αρμενική γενοκτονία και τα ανθρώπινα δικαιώματα-- να φυλακιστεί.   Διαδώστε αυτό το άρθρο