Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Τώρα και γερμανικές γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Τώρα και γερμανικές γελοιογραφίες του Μωάμεθ
Mετά τις καρικατούρες της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συνέχεια έχουν τώρα αντίστοιχα σκίτσα του Μωάμεθ που αναμένεται να δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Titanic.
Στο εξώφυλλο του περιοδικού Titanic θα απεικονίζεται ένας, μάλλον, άραβας πολεμιστής που φορά σαρίκι, ο οποίος στο ένα χέρι κρατά ένα σπαθί και με το άλλο αγκαλιάζει την νεαρή σύζυγο του πρώην προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας Μπετίνα Βουλφ.
 
 
Ο σχετικός τίτλος θα αναφέρει ότι η κ. Βουλφ προτίθεται να γυρίσει ταινία για τον Μωάμεθ και ότι για αυτόν τον λόγο η Δύση βρίσκεται σε αναταραχή. Στις δε εσωτερικές σελίδες θα υπάρξουν άρθρα τα οποία θα ασχολούνται σατιρικά με το Ισλάμ.
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα Rundschau της Φρανκφούρτης ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Λέο Φίσερ, υπεραμύνθηκε του εγχειρήματος λέγοντας ότι στη σάτιρα επιτρέπονται όλα. Αντικρούοντας την κατηγορία ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα αναζωπυρώνουν το κύμα διαμαρτυρίας στους κόλπους των μουσουλμάνων, ο κ. Φίσερ υποστήριξε ότι τότε δεν θα πρέπει να γράφεται τίποτα για το Ισλάμ.
 
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Titanic προκαλεί. Πρόσφατο εξώφυλλο έδειχνε τον Πάπα Βενέδικτο με κίτρινους λεκέδες στο ράσο του, υπονοώντας κατά αυτόν τον τρόπο ότι πάσχει από ακράτεια, αλλά και ένα εξώφυλλο με την Άγκελα Μέρκελ να της τρέχουν τα…σάλια!

 
Το νέο τεύχος του περιοδικού, το οποίο τυπώνεται από χθες το βράδυ θα διανεμηθεί στα περίπτερα προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Κανείς δεν γνωρίζει για τις αντιδράσεις που πιθανώς θα προκαλέσει η δημοσίευση. Προς το παρόν, και μετά την επίθεση στην πρεσβεία στο Σουδάν, η Γερμανία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας των διπλωματικών της αντιπροσωπειών σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γαλλία.
 
 

Απαγόρευσαν την διαδήλωση μπροστά στο Μεγάλο Τέμενος στο Παρίσι – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για την αντι- ισλαμική ταινία

Στο πόδι η Γαλλία μετά την δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ

Ομπάμα προς Μουσουλμάνους: προστατεύστε τους Αμερικανούς

Τα τελευταία λεπτά της ζωής του Αμερικανού πρέσβη σε video

Διάταγμα θανάτου για τους συντελεστές της ταινίας με τον Μωάμεθ

Γυναίκα καμικάζι σκόρπισε το θάνατο στην Καμπούλ – Επίθεση «απάντηση» στην ταινία που προσέβαλε τον Μωάμεθ!

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των μουσουλμάνων για την αμερικανική ταινία

Αυτός είναι ο δημιουργός της ταινίας που ξεσήκωσε όλο τον Αραβικό κόσμο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε