Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τώρα και η Ουγγαρία στον Μηχανισμό Στήριξης

Ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι
Ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι

Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ με σκοπό την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία θα μπορούσε να συναφθεί στις αρχές του 2012.

“Η Ουγγαρία έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα συμφωνία, μία συμφωνία η οποία θα συμβάλει στην ουγγρική οικονομική ανάπτυξη” ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Η ετήσια αποστολή του ΔΝΤ είναι σε εξέλιξη στη Βουδαπέστη μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, αλλά όπως σημειώνει το ίδρυμα δεν έχει την εξουσία να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο.

“Μια νέα αντιπροσωπεία θα φτάσει στη Βουδαπέστη και πάλι πριν από τα Χριστούγεννα, με επαγγελματίες οι οποίοι για παράδειγμα διαμόρφωσαν τη συμφωνία με την Πολωνία” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκιόργκι Ματόλσκι.

“Γνωρίζουμε ότι οι ουγγρικές αρχές εξετάζουν την υποβολή αιτήματος προς την Επιτροπή και το ΔΝΤ για μία προληπτική οικονομική υποστήριξη αλλά δεν έχουμε ακόμη λάβει επίσημο αίτημα” δήλωσε σήμερα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος Αμαντέου Αλταφάζ, προσθέτοντας ότι οι επίσημες διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν με τις ουγγρικές αρχές και το ΔΝΤ, μετά την κατάθεση επίσημης αίτησης.

Διαβάστε επίσης:

Η συνταγή του ΔΝΤ προβλέπει και τη χρεοκοπία των πολιτικών κομμάτων; Tι συνέβη το 2001 στην Τουρκία

ΔΝΤ και Ευρώπη θέλουν τα ρούβλια της Ρωσίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε