Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τώρα στηρίζει το ευρώ η Φινλανδία

Τώρα στηρίζει το ευρώ η Φινλανδία
Το πρωί ο ΥΠΕΞ της Φινλανδίας έλεγε τα χειρότερα για το ευρώ το μεσημέρι ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έλεγε ότι υποστηρίζει το… ευρώ!

Η Φινλανδία «υποστηρίζει 100% το ευρώ», διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, παίρνοντας αποστάσεις από τον ομόλογό του των Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως το κράτος του προετοιμάζεται για μία διάλυση της ευρωζώνης.
 
«Οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ Έρκι Τουομιόγια δεν αντανακλούν τη θέση της φινλανδικής κυβέρνησης. Η Φινλανδία υποστηρίζει 100% το ευρώ», τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ.
 
«Παραμένουμε προσηλωμένοι (στο ενιαίο νόμισμα) και εννοείται πως είναι λυπηρό που προβάλλονται τέτοιες δηλώσεις και εικοτολογίες. Αυτό δεν βοηθά πολύ», πρόσθεσε ο Στουμπ.
 
«Ο ΥΠΕΞ, φρονώ ότι, μιλά εξ ονόματός του και μόνον», καθώς «η θέση της κυβέρνησης είναι πολύ σαφής, είμαστε φιλο-ευρωπαίοι και εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ», συνέχισε ο Στουμπ, μέλος του συντηρητικού κόμματος–ο Τουομιόγια ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες.
 
Σε σημερινή συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια, ανέφερε πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης. Ο Τουομιόγια υπογράμμισε πως οι Φινλανδοί αξιωματούχοι έχουν προετοιμαστεί για την διάλυση της ευρωζώνης με ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είμαστε έτοιμοι για την εποχή εκτός ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε