Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Του έκοψαν 36% από το μισθό αλλά παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο

Του έκοψαν 36% από το μισθό αλλά παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο

1,7 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο είναι ο μισθός του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης. Όχι πριν αλλά μετά τη μείωση. Ψίχουλα δηλαδή…

Ο Λι Χσιέν Λούνγκ και οι υπουργοί της κυβέρνησής του θίχτηκαν από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης πως υπεραμείβονται. Και αποφάσισαν να μειώσουν τις απολαβές τους κατά 36%. Ακόμη κι έτσι, ο Λι θα παραμείνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο.

Ο Λι αμείβεται με 2,3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, αλλά με βάση τις προτάσεις της επιτροπής αναθεώρησης που διορίστηκε τον περασμένο χρόνο, στο εξής θα λαμβάνει 1,7 εκατομμύρια.

Παρά τη μείωση του μισθού του ο Λι θα εξακολουθήσει να έχει τρεις φορές υψηλότερη αμοιβή από τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ, τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ηγέτη στον κόσμο με απολαβές περίπου 550.000 δολάρια το χρόνο.

Η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ θα πληρώνεται με 498.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει περίπου 400.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωθυπουργός πήρε 31% αύξηση μισθού!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε