Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Συρία στα σημερινά επεισόδια

Την ώρα που οι απεσταλμένοι του Αραβικού Συνδέσμου έφτασαν στην πόλη Χομς, χιλιάδες Σύροι βγήκαν στους δρόμους.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 15 ανθρώπους σε όλη τη χώρα σήμερα, ανακοίνωσε το εδρεύον στο Λονδίνο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, καθώς οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου άρχισαν την αποστολή τους για να διακριβώσουν εάν η Δαμασκός έθεσε τέλος στην καταστολή των κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που διαρκούν εννιά μήνες.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο απολογισμός αυτός συμπεριλαμβάνει έξι ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν στην πόλη Χομς, όπου βρέθηκαν οι παρατηρητές κατά την πρώτη ημέρα της εκπλήρωσης της αποστολής τους.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν σήμερα το συριακό καθεστώς ότι ενέτεινε την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης λίγο πριν από την άφιξη στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου.

“Το (συριακό) καθεστώς επωφελήθηκε των τελευταίων ημερών για να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του κατά ορισμένων συνοικιών της Χομς κι άλλων πόλεων πριν από την άφιξη των παρατηρητών” του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται στη Συρία από χθες το βράδυ στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρκ Τόνερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Συρία με 13 νεκρούς

Επίδειξη δύναμης από τη Συρία με μεγάλης κλίμακας ασκήσεις. Δείτε το βίντεο

Διπλή βομβιστική επίθεση «βύθισε» τη Δαμασκό στο αίμα – Την Αλ Κάιντα κατηγορεί το καθεστώς

“Πάγωσαν” τις καταθέσεις του προέδρου της Συρίας στην Ελβετία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε