Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τουλάχιστον 20 νεκροί των πλημμυρών στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 20 νεκροί των πλημμυρών στις ΗΠΑ

Πλημμύρες στην πολιτεία Αρκάνσας των ΗΠΑ στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 20 ανθρώπων σε περιοχή η οποία είναι δημοφιλής για τους κατασκηνωτές. (Video)

“Υπάρχουν ορισμένα παιδιά ανάμεσα στους θανόντες”, δήλωσε ο Τόμι Τζάκσον, της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στο Αρκάνσας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει ακριβή αριθμό.Δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί, παγιδευτεί ή παραμένουν αγνοούμενοι κοντά στον καταυλισμό Άλμπερ Πάικ, κοντά στον ποταμό Λιτλ Μιζούρι, στο δυτικό Αρκάνσας, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KARK.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μάικ Μπίμπι μετέβη στην περιοχή για να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση και ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 20 από 16 νωρίτερα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.Το γραφείο του κυβερνήτη στο Αρκάνσας ανέφερε ότι το ύψος του νερού στο ποτάμι αυξήθηκε από το ένα μέτρο στα 7 το πρωί της Παρασκευής, και ακολούθησαν βίαιες πλημμύρες που σάρωσαν κατασκηνώσεις.

Η περιοχή είναι τραχιά και απομακρυσμένη και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι άνθρωποι κινδυνεύουν διότι δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή τους, είπε ο Μπίμπι στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Οι πλημμύρες χτύπησαν ενώ οι περισσότεροι κατασκηνωτές και κάτοικοι κοιμούνταν.

“Σύμφωνα με τις πρώτες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τον Ερυθρό Σταυρό, υπήρχαν περίπου 300 άνθρωποι στην κατασκήνωση”, δήλωσε ο Μπίμπι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη χρήση πεζών, αυτοκινήτων, αλόγων και ελικοπτέρων, δήλωσε ο Μπιλ Σάντλερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε