Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουλάχιστον 36 νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Οι αστυνομικοί μαζεύονται σε ένα από τα σημεία της βομβιστικής επίθεσης στην Βαγδάτη. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι αστυνομικοί μαζεύονται σε ένα από τα σημεία της βομβιστικής επίθεσης στην Βαγδάτη. ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, σε μία συντονισμένη τριπλή βομβιστική επίθεση στην Βαγδάτη.

Χάος προκλήθηκε στην “καρδιά” της Βαγδάτης την Δευτέρα το μεσημέρι όταν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας μέσα σε αυτοκίνητα επιτέθηκαν σε μεγάλα ξενοδοχεία κοντά στην “Πράσινη Ζώνη”, η οποία προστατεύεται πολύ καλά.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 15.40 με στόχο το ξενοδοχείο Ishtar Sheraton που θεωρείται ορόσημο της πόλης. Λίγα λεπτά αργότερα μία δεύτερη βόμβα εξερράγη κοντα στο ξενοδοχείο Babylon, που χρησιμοποιείται και για συσκέψεις της ιρακινής κυβένησης.

Η τρίτη και τελευταία επίθεση έγινε στο ξενοδοχείο Hamra. που χρησιμοποιείται από δυτικούς δημοσιογράφους, ενώ και οι Times έχουν εκεί τα γραφεία τους.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι οι αρχές εκτέλεσαν τον “Χημικό Αλί”, ξάδερφο του Σαντάμ Χουσεϊν, μετά την καταδίκη του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία. Ωστόσο καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της συντονισμένης τριπλής επίθεσης και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ότι τα δύο γεγονότα συνδέονται.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην πρωτεύουσα του Ιράκ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών τον ερχόμενο Μάρτιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε