Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τουλάχιστον 100 νεκροί από χιονοστιβάδες στο Αφγανιστάν! [vid]

Τουλάχιστον 100 νεκροί από χιονοστιβάδες στο Αφγανιστάν! [vid]

Oι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το Αφγανιστάν από την Πέμπτη προκάλεσαν τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων, μεταξύ αυτών 50 κατοίκων ενός χωριού στο Νουριστάν (βορειοανατολικά) το οποίο ισοπέδωσε σήμερα χιονοστιβάδα, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης με πενιχρά μέσα επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

«Τουλάχιστον 50 σοροί ανασύρθηκαν ωστόσο δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε κι ένα άλλο χωριό που θάφτηκε (κάτω από το χιόνι)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ομάρ Μοχαμαντί, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Φυσικών Καταστροφών.
Προτού γίνει γνωστή αυτή η τραγωδία, που εκτυλίχθηκε σε μια ορεινή δύσβατη περιοχή στην οροσειρά Παμίρ, οι αρχές είχαν ήδη καταμετρήσει «54 νεκρούς και 52 τραυματίες από χιονοστιβάδες ή εξαιτίας του ψύχους σε 22 επαρχίες» της χώρας, εκ των συνολικά 34.
Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες και ημέρες, όσο οι ομάδες διάσωσης καταφέρνουν σταδιακά να προσεγγίσουν τις απομακρυσμένες περιοχές, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας.
Και το γειτονικό Πακιστάν θρηνεί θύματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα: τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από δύο χιονοστιβάδες σε περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε