Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκία: Δημοσκόπηση δείχνει επικράτηση του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής

Τουρκία: Δημοσκόπηση δείχνει επικράτηση του `ναι` στο δημοψήφισμα της Κυριακής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.09.2010 | 16:52
Πρώτη δημοσίευση: 11.09.2010 | 16:39

Μία καθαρή πλειοψηφία Τούρκων θα στηρίξει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, το οποίο θα διενεργηθεί την Κυριακή, ανακοίνωσε ινστιτούτο δημοσκοπήσεων.

Έρευνα του ινστιτούτου KONDA αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η αμφιλεγόνη πρόταση για αλλαγές στο δικαστικό σύστημα, θα εγκριθούν, καθώς θα επικρατήσει το "ναι" με 56.8% κατά το αυριανό δημοψήφισμα που θεωρείται κρίσιμο για τον Ερντογάν, εν όψει των βουλευτικών εκλογών τον επόμενο χρόνο.

Ωστόσο, το KONDA αναφέρει ότι το εκλογικό σώμα παραμένει αναποφάσιστο. Προηγούμενες δημοσκοπήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας έδειξαν ότι το αποτέλεσμα θα είναι αμφίρροπο με μία από αυτές να προβλέπει, μάλιστα, οριακή ήττα για το πακέτο μεταρρυθμίσεων και με μία άλλη να αναφέρει ότι θα υπερψηφιστεί, αλλά οριακά.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το Σύνταγμα, το οποίο ψηφίστηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980, πιο κοντά σε εκείνα των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία επιδιώκει να ενταχθεί η Τουρκία.

Μία ενδεχόμενη επικράτηση του "όχι" στο δημοψήφισμα θα καταρρακώσει το ηθικό της κυβέρνησης εν όψει των εκλογών του Ιουλίου 2011.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο