Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τουρκία – Δολοφονία Κούρδου δικηγόρου – ΒΙΝΤΕΟ: Με κανόνια νερού και δακρυγόνα… υποδέχτηκε τους διαδηλωτές η αστυνομία

O Ταχίρ Ελτσί
O Ταχίρ Ελτσί, φωτό αρχείου REUTERS

Η σοκαριστική δολοφονία του Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί οδήγησε χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να καταδικάσουν το γεγονός, ενώ χρειάστηκαν τα… ισχυρά μέσα της αστυνομίας για να διαλυθεί η διαδήλωση.

 

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει περίπου 2.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, μετά τη δολοφονία ενός πολύ γνωστού κούρδου δικηγόρου στη νοτιοανατολική Τουρκία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου..

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την λεωφόρο Ιστικλάλ και αφού τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ελτσί, ενός προασπιστή του αγώνα των Κούρδων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

«Δεν θα μπορέσετε να μας σκοτώσετε όλους», «το Κράτος εγκληματίας θα λογοδοτήσει» ή «ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος» φώναζαν οι συμμετέχοντες.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης διέλυσαν το πλήθος των διαδηλωτών κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση και δακρυγόνων. Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Ταχίρ Ελτσί πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη (δυτικά). Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν και στο Ντιγιάρμπακιρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε