Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Φρίκη! Διαμελισμένα πτώματα στο δρόμο μετά την έκρηξη λεωφορείου

Φωτο Twitter / @kleitm
Φωτο Twitter / @kleitm

– Αποκρουστικές εικόνες έρχονται για μία ακόμη φορά από την Τουρκία
– Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με στόχο λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες
– Τουλάχιστον 13 νεκροί και 55 τραυματίες – 12 στην εντατική, 6 σε κρίσιμη κατάσταση
– Το PKK κατηγορεί και πάλι ο Ερντογάν
– Δείτε τα πρώτα βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο του μακελειού
– ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ

“Λουτρό αίματος” για μία ακόμη φορά βυθίζει στο πένθος την Τουρκία, Μία μόλις εβδομάδα μετά την διπλή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, που είχε προκαλέσει τον τραγικό θάνατο 44 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστων 30 αστυνομικών, μία νέα επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί και είχε ως στόχο αυτή τη φορά στρατιώτες.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία και όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού, τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες. “Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις”, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Επίσης, ο Τούρκος ΥΠΕΣ, σε κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Υγείας, τόνισε ότι 12 από τους τραυματίες έχουν νοσηλεύονται στην εντατική, ενώ 6 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο ίδιος, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τους νεκρούς.

Σοκαριστικές εικόνες

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο προκαλούν φρίκη. Η σφοδρότητα της έκρηξης είναι κάτι που δε χωράει αμφιβολία και μόνο από το τι… απέμεινε από το λεωφορείο.

Φωτογραφία: Reuters

Ωστόσο τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει είναι αποκρουστικά. Δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται στο σημείο και νοσοκομειακό προσωπικό να προσπαθεί να σώσει ζωές, την στιγμή που δίπλα τους κείτονται άνθρωποι νεκροί, πολλοό εκ των οποίων διαμελισμένοι.

Δείτε τα βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ, οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές

 

 

 

Tην ίδια ώρα, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έχει δημοσιεύσει ένα ακόμη βίντεο που δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη. Στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα που μεταφέρουν τραυματισμένους ανθρώπους, αλλά και δεκάδες περιπολικά, ενώ οι σειρήνες των οχημάτων είναι εκκωφαντικές. Και σε αυτό το βίντεο οι εικόνες είναι τραγικές…

Δείτε το

 

Πώς έγινε το μακελειό

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές ασφαλείας που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το λεωφορείο ήταν εν κινήσει και μετέφερε στρατιώτες και πολίτες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη συνέβη όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

H έκρηξη είναι πιθανό να πυροδοτήσει θυμό στην Τουρκία που έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων την τελευταία χρονιά. Για κάποιες από αυτές έχουν αναλάβει την ευθύνη κουρδικές οργανώσεις. Για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Θα πολεμήσουμε αυτούς τους δειλούς με εθνική κινητοποίηση», αναφέρει ο υπουργός.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η Hurriyet λέγεται πως δείχνει τα υπολείμματα του παγιδευμένου -με εκρηκτικά- αυτοκινήτου

Μία ακόμη φωτογραφία του λεωφορείου από το Reuters

Δείτε περισσότερες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε