Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκία: Η εθνοσυνέλευση ενέκρινε σημαντική μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα

Τουρκία: Η εθνοσυνέλευση ενέκρινε σημαντική μεταρρύθμιση στο δικαστικό σύστημα
Ο τουρκός πρωθυπουργός μιλάει στην εθνοσυνέλευση. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.05.2010 | 05:39
Πρώτη δημοσίευση: 06.05.2010 | 05:39

Η τουρκική εθνοσυνέλευση υπερψήφισε άρθρο για την ανασυγκρότηση ενός σημαντικού Σώματος της Δικαιοσύνης, γεγονός που θεωρείται ότι δίνει ώθηση στις προσπάθειες της κυβέρνησης για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

 
Η ανασυγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία οι επικριτές της κυβέρνησης θεωρούν ως προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να ενισχύσει την επιρροή του στη Δικαιοσύνη, εγκρίθηκε από 334 βουλευτές.
 
Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου το κόμμα ελέγχει 335 από τις 550 έδρες, είχε δηλώσει ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις εάν οι συνολικές προτάσεις για τις αλλαγές δεν εξασφαλίσουν 367 ψήφους. Η τελική ψηφοφορία για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης.
 
Τη Δευτέρα οι βουλευτές απέρριψαν άρθρο που προέβλεπε ότι θα γινόταν πιο δύσκολο να τεθεί εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα, γεγονός που θεωρήθηκε ως πλήγμα για τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τις προσπάθειες μεταρρύθμισης για να έλθει η Τουρκία πιο κοντά στην Ευρώπη.
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο