Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τουρκία: Ο απόλυτος τρόμος! Κρύφτηκαν σε κατάστημα για να σωθούν (VIDEO)

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Άνθρωποι τρομοκρατημένοι από τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς. Γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια, προσπαθούν να βρουν καταφύγιο μέσα σε ένα από τα καταστήματα του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου το βράδυ της Τρίτης (28.06.2016) σημειώθηκε μια από τις πλέον αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία.

Σε ένα κατάστημα με ρούχα, δεκάδες ταξιδιώτες μπήκαν για να προστατευτούν. Κάποιος ακούγεται να λέει πως βλέπει όπλο. Μια γυναίκα προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους να καθίσουν κάτω για να προστατευτούν. Ένα μικρό παιδί είναι στην αγκαλιά του μπαμπά του και ευτυχώς δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι μαρτυρίες εκείνων που έζησαν τον τρόμο, σοκάρουν. Ο Ahmed Furkan Gurtuna που δουλεύει είναι τροχονόμος και τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν στον έλεγχο διαβατηρίων. «Είδα τον έναν από τους τρομοκράτες, κρατούσε ένα Καλάσνικοφ και πυροβολούσε τον κόσμο» είπε στο Russia Today. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σκοτώσουν, είπε και πρόσθεσε πως λίγο μετά άκουσε την έκρηξη.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τι είδε μετά την επίθεση στο χώρο των αναχωρήσεων. «Ήταν σαν να είχε περάσει κάποιος με μια μπουλντόζα και σάρωσε τα πάντα» είπε στο CNN και περιέγραψε τον πανικό που επικρατούσε στο αεροδρόμιο. «Κόσμος έψαχνε τους αγαπημένους του, φώναζε ονόματα» λέει, σημειώνοντας πως η αστυνομία απέκλεισε το σημείο για να μην περάσει κανείς.

Πιο «τυχεροί» από τον Τούρκο τροχονόμο και τους ταξιδιώτες που κρύφτηκαν στο μαγαζί για να γλιτώσουν από το φονικό αμόκ των δραστών ήταν οι επιβάτες πτήσης που έφτασε στο Ατατούρκ σχεδόν τη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι επιθέσεις. Τους κράτησαν για ώρες μέσα στο αεροπλάνο, μέχρι να επιβεβαιωθεί πως δεν υπήρχε άλλη απειλή και τότε τους επέτρεψαν να κατέβουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε