Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τουρκία: Το “λουτρό αίματος” σε φωτογραφίες – Προσοχή, σκληρές εικόνες

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών 27 αστυνομικοί, από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην “καρδιά” της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ του Σαββάτου. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος του μακελειού.

Η Τουρκία βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο, μετρώντας τις πληγές της και δυστυχώς τον κατάλογο των νεκρών που ολοένα και αυξάνεται. Οι δύο εκρήξεις κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 19 άνθρωποι, ενώ 166 είναι οι τραυματίες.

17 εξ’ αυτών υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις, με την κατάστασή τους να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ έξι ακόμη βρίσκονται στην εντατική. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως δυστυχώς ο κατάλογος των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί…

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του μακελειού. Η περιοχή δεν θα μπορούσε να θυμίζει κάτι λιγότερο από πεδίο μάχης, με νεκρούς, τραυματίες και διασώστες να συνθέτουν το σκηνικό πολέμου.

Δείτς τις φωτογραφίες – Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε