Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τουρκία – Τον Ιούνιο η δίκη για τη συνωμοσία κατά μειονοτήτων

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Με 15 χρόνια κάθειρξης κινδυνεύουν να καταδικαστούν οι 33 ύποπτοι που φέρονται να ετοίμαζαν επιθέσεις κατά μη μουσουλμανικών μειονοτήτων της Τουρκίας.

Η δίκη των 33 κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου. Θα δικαστούν με την κατηγορία ότι σκόπευαν να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων της Τουρκίας με στόχο να δυσφημίσουν την τουρκική κυβέρνηση. Οι περισσότεροι εκ των υπόπτωνείναι αξιωματικοί του Ναυτικού εν ενεργεία ή εν αποστρατεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σκόπευαν, στο πλαίσιο ενός συνωμοτικού σχεδίου με την ονομασία «Κλουβί», να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις κατά μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία (Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους) ρίχνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις επιθέσεις σε κινήματα που πρόσκεινται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Με αυτό τον τρόπο θα προκαλούσαν πλήγμα στην αξιοπιστία του AKP καταλογίζοντάς του την ευθύνη για ολοκληρωτικές ενέργειες. Φέρονται μάλιστα να εμπλέκονται στην υπόθεση Εργκένεκον, που στόχευε στην ανατροπή της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε