Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 5 μέλη του PKK

Τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 5 μέλη του PKK
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2012 | 19:53
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2012 | 19:53

Την ίδια ώρα πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν εναντίον στόχων στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα πέντε Κούρδους αντάρτες που κρύβονταν σε ένα σπήλαιο στην επαρχία Μπατμάν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την ίδια ώρα που πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν εναντίον στόχων στο βόρειο Ιράκ.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στρατού ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις στέφθηκαν με επιτυχία και τα αεροσκάφη επέστρεψαν στη βάση τους, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), ο Μπαχτιάτ Ντογάν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν σποραδικοί βομβαρδισμοί σε ορεινή περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

"Από χθες γίνονται βομβαρδισμοί στις κοινότητες Ζαμπ και Αμπτσίν, στα βορειοανατολικά του Ντοχούκ, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για τυχόν θύματα", είπε.

Στις 29 Δεκεμβρίου 35 Κούρδοι χωρικοί σκοτώθηκαν κοντά στα σύνορα με το Ιράκ σε αεροπορική επιδρομή του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές τα θύματα δεν ήταν αντάρτες αλλά λαθρέμποροι που μετέφεραν με μουλάρια διάφορα είδη, κυρίως τσιγάρα και καύσιμα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο