Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τούρκοι ακτιβιστές οργανώνουν νέο ταξίδι στη Γάζα

Τούρκοι ακτιβιστές οργανώνουν νέο ταξίδι στη Γάζα
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2010 | 20:28
Πρώτη δημοσίευση: 16.06.2010 | 20:28

Νέο στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει τον επόμενο μήνα στην αποκλεισμένη Γάζα τουρκική φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση.

Το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Βοήθεια (ΙΗΗ) τόνισε σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου πως έχει συγκεντρώσει έξι πλοία για τον επόμενο στολίσκο και πως απευθύνει έκκληση και προς άλλους να συστρατευτούν στον σκοπό της.

Ο νέος στολίσκος πρόκειται να αποπλεύσει περίπου στα μέσα Ιουλίου. Προκειμένου να μην υπάρξουν πάλι κατηγορίες πως οι ακτιβιστές μεταφέρουν οπλισμό για τους Παλαιστίνιους, κατηγορία που χρησιμοποίησε το Ισραήλ για να δικαιολογήσει τη δολοφονική επίθεση της 31ης Μαΐου, η οργάνωση έχει καλέσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να επιθεωρήσουν τα προς μεταφορά αγαθά πριν τον απόπλου της νηοπομπής, για να «αποδείξουν την προσήλωση για τέλεια διαφάνεια».

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Χάουϊτ, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε πως η ΕΕ έχει υποχρέωση να εγγυηθεί την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και την πρόσβαση του επόμενου στολίσκου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο