Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

«Τους ξέρετε;» – Η βρετανική αστυνομία βγάζει σε… γιγαντοοθόνη τους ταραξίες του Μπέρμιγχαμ – Δείτε φωτο

«Αναγνωρίζεται κάποιον από αυτούς τους ανθρώπους; Επικοινωνήστε μαζί μας». Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε γιγαντοοθόνες του Μπέρμιγχαμ μαζί με φωτογραφίες υπόπτων ταραξιών.

Είναι ο νέος τρόπος που σκέφτηκαν οι επιτελείς της βρετανικής αστυνομίας για να εντοπίσουν εκείνους που σκόρπισαν τρόμο στους δρόμους του Μπέρμιγχαμ και άλλων πόλεων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων των προηγούμενων ημερών, ανθρώπους που λεηλάτησαν, έκαψαν, έκλεψαν και κατέστρεψαν περιουσίες και κόπους χρόνων.

Φωτογραφίες υπόπτων προβάλλονται σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σ’ ένα φορτηγάκι που οργώνει τους δρόμους του Μπέρμιγχαμ. Και αφού προβληθούν οι φωτογραφίες έρχεται και η παράκληση σε όποιον τους αναγνωρίζει να επικοινωνήσει με τις αρχές για να δώσει πληροφορίες.

Ήδη από την Πέμπτη, από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το βράδυ, περίπου 50 φωτογραφίες υπόπτων, τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης, εκτίθενται σε όλη την πόλη. Η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει ως αύριο Σάββατο.

Το φορτηγάκι σταματάει σε όλα τα κύρια σημεία του Μπέρμιγχαμ. Η ανταπόκριση των πολιτών, μάλιστα, ξεπέρασε τις προσδοκίες των αρχών. Περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν φτάσει στην αστυνομία, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μαρκ Ράστον.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν επί τέσσερις ημέρες στη χώρα και τα δικαστήρια εργάζονται αδιάκοπα για να αντιμετωπίσουν τον πρωτοφανή… φόρτο εργασίας! 591 άτομα έχουν καταδικαστεί για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Έπιασαν ύποπτο για το θάνατο του 68χρονου συνταξιούχου
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας άνδρα που θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στον 68χρονο Ρίτσαρντ Μάνινγκτον Μπάους, ο οποίος έχασε νωρίτερα τη μάχη για τη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα επεισόδια της Βρετανίας στους πέντε.

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε την επίθεση ταραξιών όταν προσπάθησε να σβήσει φωτιά, που είχαν ανάψει νωρίτερα στο Ίλινγκ του δυτικού Λονδίνου. Τότε του επιτέθηκαν, τον έδειραν και τον άφησαν αβοήθητο στο δρόμο. Λίγες ώρες μετά το θάνατό του, η αστυνομία έπιασε έναν 22χρονο, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: yfrog.com/kijmvvdj

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας ακόμη νεκρός από τα επεισόδια στη Βρετανία

Συλλήψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία στο Μπέρμιγχαμ

Η αστυνομία στα σπίτια υπόπτων και ο στρατός στους δρόμους του Λονδίνου – Στο στόχαστρο και τα social media!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε