Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τους σκότωσε για το Κοράνι

Τους σκότωσε για το Κοράνι

Δυο αμερικανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν χθες στο αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών όταν τους πυροβόλησε αφγανός συνάδελφό τους ύστερα από λογομαχία για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου σε αμερικανική βάση.

“Οι δυο αμερικανοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο, ενώπιον του αφγανού συναδέλφου τους. Οι τρεις τους είχαν μια έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε”, τόνισε η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

“Την ημέρα εκείνη, έβλεπαν βίντεο που έδειχναν τις διαδηλώσεις στην Καμπούλ. Οι αμερικανοί σύμβουλοι, δυσανασχεούσαν, κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλαν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία τόνισε ότι οι δυο Αμερικανοί “απείλησαν” τον αφγανό συνάδελφό τους.

“Οχτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δυο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα μετά το συμβάν γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος”, πρόσθεσε η κυβερνητική πηγή και επεσήμανε ότι οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ερωτηθείς εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι “η έρευνά της Isaf είναι σε εξέλιξη”.

Σύμφωνα με αστυνομική έρευνα, ύποπτος για τη δολοφονία των δυο Αμερικανών είναι υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Οπως μετέδωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο του Αφγανιστάν Tolo News, ο άνθρωπος που καταζητείται είναι ο 25χρονος Αμπντούλ Σαμπόρ, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πακιστάν και το 2007 εργάστηκε στο υπουργείο ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί και γίνει αστυνομικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Καμπούλ. Δύο Αμερικανοί νεκροί μέσα σε υπουργείο – Καλά όλοι οι Έλληνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε