Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τραγικός ο απολογισμός του ναυαγίου στη Ζανζιβάρη!

Τραγικός ο απολογισμός του ναυαγίου στη Ζανζιβάρη!

Οι αρχές στη Ζανζιβάρη δήλωσαν σήμερα πως 145 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα από το ναυάγιο ενός φέρι στον Ινδικό Ωκεανό, μία ημέρα μετά τον τερματισμό της επιχείρησης ανεύρεσης επιζώντων.

Το υπερφορτωμένο MV Skagit/Kalama, που μετέφερε επίσης ορισμένους ξένους, έπλεε προς τη Ζανζιβάρη, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, από την ηπειρωτική Τανζανία την περασμένη Τετάρτη, όταν ανετράπη και βυθίστηκε.

“Ανασύραμε άλλα πέντε πτώματα σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτωμάτων που έχουν βρεθεί στα 73. Το φέρι είχε 290 επιβαίνοντες και 145 διασώθηκαν, κάτι που σημαίνει πως 72 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Μοχάμεντ Μίνα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ζανζιβάρης.

“Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το ναυάγιο — είναι απίθανο να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Όσοι αγνοούνται ακόμη θεωρούνται νεκροί, έτσι η επιχείρηση συνεχίζεται μάλλον για την ανάσυρση των πτωμάτων παρά για την ανεύρεση επιζώντων”.

Η αστυνομία δήλωσε πως συνέλαβε έξι υπόπτους σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τη ναυτική τραγωδία.

“Ο ιδιοκτήτης του σκάφους, Σαΐντι Αμπντουλραχμάν, και ο καπετάνιος του πλοίου που επέζησε, Μούσα Μακάμε Μούσα, καθώς και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν”, είπε ο Μίνα.

“Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι ύποπτοι θα προσαχθούν στο δικαστήριο αν στοιχειοθετηθεί ποινική υπόθεση”.

Την Παρασκευή (προχθές) αστυνομικοί με εξάρτυση διαδηλώσεων συγκρούστηκαν με υποστηρικτές μιας αυτονομιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στη Ζανζιβάρη που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τέμενος για να προσευχηθούν για τα θύματα της καταστροφής.

Η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε 43 μέλη της οργάνωσης Uamsho (“Ξύπνημα”) έπειτα από τα επεισόδια.

Συγγενείς των θυμάτων άφησαν να ξεσπάσει η οργή τους εναντίον των αρχών για αυτό που λένε ότι είναι χαλαροί κανονισμοί ασφαλείας, οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν βελτιωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα άλλο δυστύχημα με φέρι, που ήταν το χειρότερο ναυτικό δυστύχημα στη Ζανζιβάρη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε