Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τραγικός θάνατος για έναν πυροσβέστη που παγιδεύτηκε στις φλόγες

Τραγικός θάνατος για έναν πυροσβέστη που παγιδεύτηκε στις φλόγες

Ένας πυροσβέστης βρήκε τον θάνατο σήμερα στη διάρκεια της κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς κοντά στο Φιγκέιρο ντος Βίνιους, στο κέντρο της Πορτογαλίας.

Περίπου 600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από δύο παρόχθια θέρετρα στην περιοχή καθώς οι φλόγες πλησίαζαν ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Ο πυροσβέστης «που είχε προϋπηρεσία 19 ετών» στο Σώμα, «παγιδεύτηκε μέσα στις φλόγες» λίγο μετά τον ανεφοδιασμό του οχήματός του με νερό, τόνισε στο πρακτορείο Lusa ο Ζοακίμ Πίντου, αρχηγός της πυροσβεστικής στο Φιγκέιρο ντος Βίνιους. Είναι ο δεύτερος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του στην Πορτογαλία αυτό το καλοκαίρι.

Νωρίτερα, περίπου 600 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν προληπτικά από δύο παρόχθια θέρετρα στην ίδια περιοχή της επαρχίας Λέιρα, περίπου 120 χλμ από τη Λισσαβώνα.

Αργά το απόγευμα, οι φλόγες –ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες—συνεχίζουν να μαίνονται σε δύο μέτωπα, για την κατάσβεση των οποίων αγωνίζονται 266 πυροσβέστες με 46 οχήματα, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Άλλες τέσσερις πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίουν εκτάσεις στην Πορτογαλία, απασχολώντας 150 πυροσβέστες, στις περιοχές Μπραγκάνσα, στον βορρά, και στη Γκάρντα, στο κέντρο της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνετρίβη πυσοσβεστικό ελικόπτερο – Νεκρά τα μέλη του πληρώματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε