Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία! Αυτό είναι το κοριτσάκι που ικέτευε τους γονείς του να μην το σκοτώσουν

Τραγωδία! Αυτό είναι το κοριτσάκι που ικέτευε τους γονείς του να μην το σκοτώσουν

“Σταμάτα μαμά, σταμάτα μπαμπά”. Αυτά ήταν τα λόγια της 21ων μηνών κορούλας της Kathryn Smith και του Matthew Rigby λίγες ημέρες πριν τον βίαιο θάνατό της από τους ίδιους της τους γονείς.

Η 23χρονη Kathryn και ο 22χρονος σύντροφός της Matthew κατηγορούνται για τη δολοφονία της κόρης τους Ayeeshia Jane Smith. Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, το κοριτσάκι έπαθε καρδιακή ανακοπή μετά από ένα δυνατό πάτημα στο στήθος του. Η μικρούλα είχε επιστραφεί στη μητέρα της έξι μόνο μήνες πριν από τον θάνατό της, την 1η Μαΐου 2014. Είχαν αναλάβει τη φροντίδα της οι κοινωνικές υπηρεσίες. Η Ayeeshia Jane Smith βρέθηκε ότι είχε μια μεγάλη μελανιά στην πλατούλα και τους γλουτούς της, μώλωπες στο κεφάλι, τον λαιμό, το αριστερό ματάκι τη και το αριστερό πόδι.

Το ζευγάρι, που έχει πλέον χωρίσει, αρνείται τη δολοφονία της κορούλας του στο σπίτι τους στο Stretton, στο Staffordshire. Η μητέρα της μικρούλας είχε καλέσει ασθενοφόρο γύρω στις 4 τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου, λέγοντας ότι η κορούλα της ίσα που αναπνέει. Η μικρούλα κηρύχθηκε νεκρή στις 5 το απόγευμα στο νοσοκομείο Queen’s στο Burton, όπου το ζευγάρι είπε στους γιατρούς πως η μικρούλα της είχε πάθει επιληπτική κρίση. Ο εισαγγελέας Christopher Hotten αποκάλυψε πως η μικρούλα, σύμφωνα με τη νεκροψία, είχε υποστεί ένα μοιραίο τραύμα στην καρδούλα της και είχε τρία σπασμένα πλευρά. “Το πιο πιθανό είναι ότι κάποιος την πάτησε στο στήθος ενώ ήταν ξαπλωμένη”.

Η γειτόνισσα του ζευγαριού Tracey Roberts δήλωσε στο δικαστήριο ότι άκουγε συχνά καβγάδες και θορύβους από το διαμέρισμα του ζευγαριού. “Άκουσα να τσακώνονται. Ακούγονταν ουρλιαχτά και μετά μια παιδική φωνούλα. Έλεγε “σταμάτα μαμά, σταμάτα μπαμπά” και ακουγόταν αναστατωμένη”.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό πως η μητέρα του μικρού κοριτσιού είχε καλέσει 3 φορές τις αρχές τις εβδομάδες πριν από τον θάνατο της κορούλας τους Ayeeshia. Είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία στις 9.27 στις 11 Μαρτίου, γύρω στις 5 τα ξημερώματα και στις 7 τα ξημερώματα στις 4 Απριλίου του 2014. Σε ένα από τα τηλεφωνήματα είπε στις αρχές πως ο σύντροφός της Rigby σχεδίαζε να αυτοτραυματιστεί και να κατηγορήσει την ίδια. “Θα με σκοτώσει μέσα σε μια εβδομάδα” δήλωνε στις αρχές.

Ο αστυνομικός Jonathan Minshull αποκάλυψε πως όταν επισκέφτηκε το διαμέρισμά τους η Kathryn Smith του είπε πως ο σύντροφός της απειλούσε να τη σκοτώσει και να βάλει φωτιά στην κούνια της μικρούλας κόρης τους.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε