Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τραγωδία EgyptAir: Φωτιά στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ του πιλότου έριξε το αεροπλάνο

Τραγωδία EgyptAir: Φωτιά στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ του πιλότου έριξε το αεροπλάνο

Μετά την αεροπορική τραγωδία της EgyptAir, που στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους, Γάλλοι ερευνητές εκτιμούν πως το αεροπλάνο μπορεί να έπεσε από έκρηξη στο τηλέφωνο ή το τάμπλετ του πιλότου.

Βάσει των στοιχείων από τα μαύρα κουτιά, η φωτιά που οδήγησε στη συντριβή του αεροπλάνου τον περασμένο Μάιο στη Μεσόγειο ξεκίνησε από το πιλοτήριο και συγκεκριμένα από το σημείο όπου ο συγκυβερνήτης είχε βάλει το τηλέφωνο και το τάμπλετ του.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν δικαστικές και πολιτικές έρευνες για τη συντριβή του αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Οι Αιγύπτιοι αρχικά εκτιμούσαν ότι η πτώση του αεροπλάνου μπορεί να οφειλόταν σε τρομοκρατικό χτύπημα. Οι γαλλικές αρχές ωστόσο απέρριψαν τα ευρήματα περί εκρηκτικών υλών και απέδωσαν την πτώση σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης κοντά στο πιλοτήριο.

Από τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle φαίνεται που ακριβώς τοποθέτησε το τηλέφωνο και το tablet του ο συγκυβερνήτης, με τις γαλλικές αρχές να πιστεύουν ότι ξέσπασε φωτιά από υπερθέρμανση στις μπαταρίες λιθίου.

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε