Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία: Τριάντα νεκροί από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων

Τραγωδία: Τριάντα νεκροί από πυρκαγιά σε καταυλισμό προσφύγων

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε σε καταυλισμό προσφύγων από την Μιανμάρ στη βόρεια Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν Ταϊλανδοί αξιωματούχοι.

“Υπάρχουν 30 νεκροί και πολλοί τραυματίες”, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, διευκρινίζοντας ότι περίπου εκατό πρόχειρα καταλύματα καταστράφηκαν.

“Οι περισσότεροι νεκροί είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά. Περίπου 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε άλλος αξιωματούχος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον καταυλισμό Μάε Σουρίν, ο οποίος φιλοξενεί σχεδόν 4.000 πρόσφυγες στην επαρχία Μάε Χονγκ Σον, και τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από δύο ώρες, σύμφωνα με τον πρώτο αξιωματούχο.

Στην Ταϊλάνδη, κατά μήκος των συνόρων της με την Μιανμάρ, βρίσκονται περίπου δέκα καταυλισμοί προσφύγων.

Οι θεωρητικά προσωρινοί αυτοί καταυλισμοί, οι οποίοι δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, φιλοξενούσαν τον Φεβρουάριο περίπου 130.000 ανθρώπους, σε 80.000 από τους οποίους έχει χορηγηθεί επισήμως το καθεστώς του πρόσφυγα, σύμφωνα με την TBBC, την Κοινοπραξία της Μεθορίου Ταϊλάνδης Μιανμάρ, ένα μη κυβερνητικό δίκτυο που φροντίζει για τους καταυλισμούς αυτούς.

Διαβάστε

Μπήκαν στο Γκίνες με… μαραθώνιο φιλί! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρώην εκδότης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση

Διέδιδε φήμες για τον βασιλιά και κατέληξε στη… φυλακή!

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε