Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία από έκρηξη σε λεωφορείο στο Ναϊρόμπι

Τραγωδία από έκρηξη σε λεωφορείο στο Ναϊρόμπι

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν σήμερα στο Ναϊρόμπι από μια έκρηξη, μέχρι στιγμής άγνωστης προέλευσης, μέσα σε ένα μίνι λεωφορείο της γραμμής, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Μόζες Νιακουάμα.

“Έγινε μια έκρηξη στο Ιστλάι” μια συνοικία της πρωτεύουσας της Κένυας, που κατοικείται κυρίως από Σομαλούς ή Κενυάτες σομαλικής καταγωγής, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Η έκρηξη “φαίνεται” να έχει προκληθεί από μια βόμβα που πετάχτηκε στο εσωτερικό του οχήματος, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ναιρόμπι.

“Υπήρχαν περίπου 25 άτομα στο λεωφορείο. Φαίνεται ότι μια εκρηκτική συσκευή πετάχτηκε στο εσωτερικό του”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ναϊρόμπι, όταν ρωτήθηκε για την προέλευση της έκρηξης αυτής, ενώ διευκρίνισε ότι και μερικοί περαστικοί έχουν επίσης τραυματιστεί.

Η Κένυα, και κυρίως το Ναϊρόμπι, έχουν γίνει στόχος πολλών επιθέσεων με χειροβομβίδες ή βομβιστικών επιθέσεων αφότου ο στρατός της Κένυας εισήλθε στη Σομαλία τον Οκτώβριο του 2011 για να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Αίγυπτο – 47 παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο – ΦΩΤΟ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε