Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τραγωδία με “βουτιά” λεωφορείου στη Ν. Κορέα

Τραγωδία με “βουτιά” λεωφορείου στη Ν. Κορέα

Λεωφορείο έπεσε από υπερυψωμένη γέφυρα ενώ κατευθυνόταν στο κυριότερο αεροδρόμιο της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 12 να τραυματιστούν.

Το λεωφορείο προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο που είχε υποστεί βλάβη και ήταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου, έπεσε πάνω στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, το διαπέρασε και έπεσε από ύψος 10 μέτρων στο Ίντσεον, δυτικά της Σεούλ, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Γκανγκ Μπονγκ Σου.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένας Κορεάτης-Αμερικανός. Αξιωματούχος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ίνχα ανέφερε ότι λεγόταν Γκιου Μπαμ Γιε, επικαλούμενος τα στοιχεία που αναγράφονταν στην πιστωτική του κάρτα. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες. Ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσά τους είναι ένας 52χρονος Αμερικανός, μια 23χρονη από την Μονγκολία και δύο παιδιά 5 και 7 ετών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν 23 επιβάτες και ο οδηγός.Η γέφυρα, που άνοιξε το 2009, συνδέει το Ίντσεον και το κοντινό νησό Γιέονγκτζον, όπου βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε