Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στην Αϊτή – 27 νεκροί σε τροχαίο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολλοί από τους τραματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Γυναίκες και έμποροι τα περισσότερα θύματα.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο στην Αϊτή, σε σοβαρό τροχαίο που συνέβη στο δρόμο προς την πόλη Πετί-Γκοάβ, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν νοσοκομειακές πηγές.

“Ο απολογισμός έφτασε τους 27 νεκρούς. Αρκετοί υπέκυψαν στα τραύματά τους και υπάρχουν άλλοι που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, δήλωσε ο Ζοέλ Σαρλ, διευθυντής του μοναδικού νοσοκομείου του Πετί-Γκοάβ.

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και έμποροι που μετέφεραν τα εμπορεύματά τους με το λεωφορείο. Ο τρόπος αυτός μετακινήσεων, αν και απολύτως παράνομος, είναι πολύ συνηθισμένος στην Αϊτή.

“Συνολικά 66 άνθρωποι , μπορεί και περισσότεροι, επέβαιναν στο όχημα που ανατράπηκε σε μια απότομη και επικίνδυνη πλαγιά, σε ένα δρόμο που σημειώνονται συχνά δυστυχήματα”, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου δέκα τραυματίστηκαν σε τροχαίο στην ίδια περιοχή. “Χρειαζόμαστε ασθενοφόρα και γιατρούς. Τα θύματα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Πορτ-ο-Πρενς. Εδώ δεν έχουμε αρκετούς χειρουργούς και ορθοπεδικούς”, τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείο της πόλης.

Διαβάστε

Φονικές καταιγίδες στην Αϊτή- 6 νεκροί

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε