Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στην Ιταλία! Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου - Δείτε το βίντεο

Τραγωδία στην Ιταλία! Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου - Δείτε το βίντεο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2011 | 16:00
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2011 | 16:00

Παρά τα τηλεφωνήματα των κατοίκων στο δήμο, με τα οποία ανέφεραν ότι ακουγόταν ένας περίεργος θόρυβος και είχαν δημιουργηθεί ρωγμές, οι ειδικές υπηρεσίες της αστυνομίας δεν είχαν εκδώσει απόφαση για την εκκένωση του κτιρίου.

Το τριώροφο κτιρίου κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των περαστικών στην πόλη Μπαρλέτα, στην περιφέρεια Απουλία, στην νότια Ιταλία καταπλακώνοντας και εγκωβίζοντας δεκάδες ανθρώπους. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβέστες, σπηλαιολόγοι που δημιούργησαν σήραγγα, άνδρες της πολιτικής προστασίας και σωστικά συνεργεία.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο αρχικά για τρία θύματα, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, ήταν σαφώς περισσότερα.

Το κτίριο που κατέρρευσε, στο ισόγειο φιλοξενούσε μια μικρή βιοτεχνία ενδυμάτων. Από την κατάρρευση, έχασαν την ζωή τους η δεκατετράχρονη κόρη των ιδιοκτητών της βιοτεχνίας και τέσσερις εργάτριες, δυο από τις οποίες εξέπνευσαν λίγο μετά την μεταφορά τους στο τοπικό νοσοκομείο."Δεν πρόκειται για τραγωδία, αυτή είναι μια πραγματική δολοφονία", φώναξαν, οργισμένοι, προς τους δημοσιογράφους, οι συγγενείς των θυμάτων, ενώ παρακολούθησαν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Δικαστήριο στην πόλη Τράνη ξεκίνησε έρευνα με πρόθεση να εξακριβώσει αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία της δολοφονίας εξ αμελείας.

Δείτε το πριν και το μετά του κτιρίου:Διαβάστε επίσης: Φρικτός θάνατος 14χρονης όταν την καταπλάκωσε κτίριο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο