Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τραγωδία στην Κούβα! Αεροσκάφος συνετρίβη – 8 νεκροί [pics, vid]

ΦΩΤΟ απο Twitter - Το μοιραίο αεροσκάφος
ΦΩΤΟ απο Twitter - Το μοιραίο αεροσκάφος

Σε πένθος έχιε βυθιστεί η Κούβα καθώς ένα αεροπλάνο συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), σκοτώνοντας 8 ανθρώπους. Το αεροσκάφος τύπου Antonov-26 το οποίο ανήκε στις τοπικές αεροπορικές εταιρείες Aerograviota με έδρα την Αβάνα, χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ ενώ πετούσε.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Baracoa στην ανατολική Κούβα και αργότερα εξαφανίστηκε στη δυτική επαρχία Pinar del Rio. Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη όχι πολύ μακριά από την πόλη Las Terrazas. Στην αρχή είχε γίνει γνωστό ότι οι επιβάτες ήταν 39, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε.

Το αεροπλάνο φέρεται – σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ – να “έπεσε” σε μια περιοχή γνωστή ως Las Lomas de San Cristóbal, η οποία είναι δυσπρόσιτη από ξηράς.

Δείτε στο βίντεο παλαιότερη απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους

Μία κουβανέζικη ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε “πέσει” προσθέτοντας ότι υπάρχουν “μεγάλες απώλειες”. 

“Οι οκτώ στρατιωτικοί που επέβαιναν στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος σκοτώθηκαν. Επιτροπή του υπουργείου των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος”, μετέδωσε το ACN.

Η Aerogaviota είναι μια αεροπορική εταιρεία που διαχειρίζεται ο κουβανέζικος στρατός που εξυπηρετεί κουβανικά κυβερνητικά γραφεία. Αυτά περιλαμβάνουν τις κρατικές εταιρείες τουρισμού και την πετρελαϊκή εταιρεία της Κούβας.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε