Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ – Γυναίκα ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου!

Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ – Γυναίκα ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2012 | 12:14
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2012 | 12:14

Ο συνωστισμός που προκλήθηκε στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ την τελευταία ημέρα των εγγραφών κόστισε τη ζωή μιας γυναίκας. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το θύμα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν μητέρα ενός μαθητή.

Χιλιάδες φοιτητές και όχι μόνο συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από το πανεπιστήμιο. Σήμερα, ήταν η τελευταία ημέρα των εγγραφών...

Όταν προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία έγινε το κακό. Ο ένας έπεσε πάνω στον άλλο και η άτυχη γυναίκα ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου.
Δυο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τη Δευτέρα χιλιάδες νέοι, συχνά συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, είχαν σχηματίσει ουρές με την ελπίδα να μπορέσουν να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία αρχίζει τον Ιανουάριο στη Νότια Αφρική, μετά τις θερινές διακοπές.

Πέρυσι η αποδιοργάνωση του συστήματος εγγραφών και η έλλειψη θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές είχαν προκαλέσει τεράστιες ουρές αναμονής για εγγραφή στο πανεπιστήμιο.

«180.000 τελειόφοιτοι δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο», γράφει η εφημερίδα Times, διευκρινίζοντας ότι 74.000 αιτήσεις εγγραφής στις 85.000 απορρίφθηκαν από το μοναδικό πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο