Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Τραγωδία στο Μεξικό: 25 νεκροί από έκρηξη στα γραφεία πετρελαϊκού κολοσσού

Τραγωδία στο Μεξικό: 25 νεκροί από έκρηξη στα γραφεία πετρελαϊκού κολοσσού

Ανείπωτη τραγωδία στο Μεξικό, όπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε στον ουρανοξύστη όπου στεγάζονται τα γραφεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Pemex.

17 από τα θύματα είναι γυναίκες ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 16:00 τοπική ώρα, όταν οι περισσότεροι από τους 3.500 εργαζόμενους στην εταιρία ήταν έτοιμοι να φύγουν.
Άμεσα, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκαν ελικόπτερα και πυροσβεστικά οχήματα και οι τραυματιοφορείς απομάκρυναν τους εργαζομένους από τα συντρίμμια. Ειδικά σκυλιά διάσωσης εστάλησαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τραυματίες ή νεκρούς.


Έξι ώρες μετά την έκρηξη ο πρόεδρος του Μεξικού Πένια Νέτο (που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας) ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως ένας άνθρωπος που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του πρώτου ορόφου του 54οροφου ουρανοξύστη διασώθηκε.


Το τι προκάλεσε την έκρηξη δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, πιθανόν να προκλήθηκε από συγκέντρωση αερίου στο τμήμα ηλεκτροδότησης των πρώτων ορόφων.

Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας έδειχναν τους διασώστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν εργαζόμενους κυρίως από τους πρώτους ορόφους του κτιρίου, όπου πιστεύεται ότι σημειώθηκε η έκρηξη.


Ήταν εικόνες αποκάλυψης, με θραύσματα να έχουν εκτοξευτεί σε ακτίνα πολλών μέτρων, ενώ οι εργαζόμενοι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, η Pemex ανακοίνωσε πως όλες οι λειτουργίες της θα συνεχιστούν κανονικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλεισαν ανάπηρο κορίτσι σε κλουβί για να πάνε … σινεμά!

Θρήνος στην Κίνα, 26 νεκροί από έκρηξη φορτηγού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε