Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία στο Μεξικό, 26 νεκροί από φωτιά σε εργοστάσιο φυσικού αέριου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονάδα υποδοχής φυσικού αερίου της εταιρείας Pemex στο Μεξικό, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Η φωτιά ξέσπασε σε μονάδα υποδοχής και διανομής του συμπυκνωμένου αερίου, κοντά σε ένα δρόμο που συνδέει τις πόλεις, Ρεινόσα στην πολιτεία Ταμαουλίπας και Μοντορέι στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στα βόρεια της χώρας.

Η Pemex ανακοίνωσε ότι έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου κλεισίματος όλων των βαλβίδων στη μονάδα και την άμεση αποστολή πυροσβεστών που κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά δύο ώρες από την ώρα που ξέσπασε.
ΦΩΤΟ REUTERS
«Δυστυχώς, ο αριθμός των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, σήμερα το πρωί στην επαρχία Ταμαουλίπας στα βορειοανατολικά της χώρας, έχει αυξηθεί σε 26», δήλωσε η Pemex με μήνυμα της στο Tweeter.

«Τέσσερα από τα θύματα ήταν μόνιμοι υπάλληλοι της Pemex και οι υπόλοιποι 22 ανήκαν σε υπεργολάβους», σημειώνει η εταιρεία σε δεύτερο μήνυμα.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι 40 άτομα τραυματίστηκαν στη φωτιά, χωρίς να αναφέρει αν κάποια από αυτά αργότερα πέθαναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφόνησαν δυο βουλευτές του Μεξικού

16χρονος κατηγορούμενος για 50 φόνους!

Τους σκότωσαν κι άφησαν μηνύματα δίπλα στα άψυχα σώματά τους

9χρονος πήγε σχολείο με όπλο στην τσάντα του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε