Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τραγωδία στο “παγκόσμιο πρωτάθλημα Σάουνας” – Νεκρός Ρώσος διαγωνιζόμενος

Έμεινε για έξι λεπτά στη σάουνα σε θερμοκρασία 110 βαθμών Κελσίου. Αναίσθητο έβγαλαν έξω τον Φινλανδό φιναλίστ. (Δείτε φωτογραφίες και βίντεο)

Σε τραγωδία κατέληξε το “Παγόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Φινλανδία, καθώς ο Ρώσος φιναλίστ κατέρρευσε αφού έμεινε έξι λεπτά στη σάουνα σε “απάνθρωπες” θερμοκρασίες. Ο δεύτερος φιναλίστ, ο Φινλανδός Τίμο Καουκόνεν, έπεσε αναίσθητος.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Λάχτι μετά από αυτό το διαγωνισμό για την επικράτηση – μέχρι θανάτου στην κυριολεξία. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του Βλαντίμιρ Λαντιζένκσι.

Το ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας διοργανώνεται στην μικρή πόλη Χαϊνόλα. Ο στόχος του διαγωνισμού – που διεξάγεται από το 1999 – είναι να αντέξουν οι διαγωνιζόμενοι όσο το δυνατό περισσότερο στη θερμοκρασία των 110 βαθμών. Οι διαγωνιζόμενοι υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας.

Ο διαγωνισμός σταμάτησε αμέσως μετά το τραγικό συμβάν ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνες. Στο φετεινό διαγωνισμό πήραν μέρος 135 άτομα από 15 χώρες.Ο διοργανωτής του πρωταθλήματος Οσι Αρβελα δήλωσε συγκλονισμένος  στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT και πρόσθεσε ότι είναι απίθανο να επαναληφθεί ο διαγωνισμός αυτός.

Ο Ρώσος διαγωνιζόμενος Βλαντίμιρ Λαντιζενσκι

Ο διαγωνιζόμενος μεταφέρθηκε έξω αναίσθητος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε