Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τραμπ: “Μαλλιά κουβάρια” με εβραίο δημοσιογράφο και “κεραυνοί” εναντίον των media!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Η πρώτη… solo συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε σε μια ακόμη… μεγάλη επιτυχία του νέου προέδρου των ΗΠΑ!
– Συνεχείς και ανελέητες επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων που κατά τον Πλανητάρχη φταίνε… για τα πάντα!
– Επεισόδιο με εβραίο δημοσιογράφο! Τον διέκοψε, του είπε να καθήσει κάτω και τον κατηγόρησε για ανέντιμη επίθεση!
– “Ησυχία, ησυχία, ησυχία” είπε όταν… τόλμησαν οι δημοσιογράφοι να… ψιθυρίσουν αντιδρώντας στα λεγόμενά του!
– Δείτε βίντεο από την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκε σήμερα με δριμύτητα εναντίον της «ανεντιμότητας» του Τύπου, ενώπιον των δημοσιογράφων που είχαν προσέλθει για να καλύψουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μόνος στον Λευκό Οίκο.

Έκρηξη!

Η ένταση ξεκίνησε με το που μπήκε στην αίθουσα για την συνέντευξη Τύπου. Ο Τραμπ κοίταξε γύρω του και είπε πως “ψάχνει έναν φιλικό δημοσιογράφο“. Λίγο αργότερα ανέβηκε στο βήμα και τόνισε ότι “μιλάει απευθείας στους Αμερικάνους”, υποστηρίζοντας ότι “πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας του δεν σας λένε την αλήθεια”.

«Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό», είπε και συνέχισε: «Το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ είναι εκτός ελέγχου» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, διέψευσε επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με τις συνεχείς επαφές τον περασμένο χρόνο μεταξύ της ομάδας εκστρατείας του και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης τις συζητήσεις μεταξύ του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του κι ενός Ρώσου διπλωμάτη.

«Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες» κατήγγειλε ο Τραμπ. «Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι» συμπλήρωσε, υπερασπιζόμενος τους πρώην του συμβούλους.

Επιπλέον ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει το ζήτημα των «εγκληματικών διαρροών», που οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

Αυτές οι διαρροές «αποτελούν έργο προσώπων εντός των υπηρεσιών και πιστεύω ότι θα δείτε πως αυτό θα σταματήσει καθώς τώρα οι δικοί μας άνθρωποι έχουν αναλάβει καθήκοντα» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Χαμός με εβραίο δημοσιογράφο!

Ενδεικτικός της έντασης, ήταν ο διάλογος που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με έναν εβραίο δημοσιογράφο. Όταν του έδωσε τον λόγο, του είπε χαριτολογώντας και μάλλον… γνωρίζοντας πως η ερώτηση δεν θα ήταν φιλική: “Είστε ένας φιλικός δημοσιογράφος; Κοιτάξτε πόσο φιλικός είναι“.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ανήσυχος που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάνει κάποια ξεκάθαρη δήλωση σχετικά με τον σημιτισμό και κάπου εκεί ο Τραμπ τον διέκοψε και του πήρε τον λόγο!

Και είπε: “Βλέπετε, είπε ότι θα κάνει μια απλή και εύκολη ερώτηση αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι μια απλή και δίκαιη ερώτηση. Εντάξει, καθίστε κάτω καταλαβαίνω το υπόλοιπο της ερώτησης. Αυτό είναι το θέμα. Πρώτον είμαι ο λιγότερο αντι-σημιτιστής που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Δεύτερον, ρατσισμός. Ο λιγότερο ρατσιστής (!). Για την ακρίβεια τα πήγαμε πολύ καλά σε σχέση με άλλους Ρεπουμπλικάνους“.

Κάπου εκεί υπήρξαν ψίθυροι από τους δημοσιογράφους, με τον Τραμπ να λέει: “Ησυχία, ησυχία, ησυχία“, ενώ συνέχισε να κατηγορεί τους δημοσιογράφους και τα media!

Δείτε το βίντεο

 

Πρόβλημα με Πούτιν

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ακόμη πως οι αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης για τις σχέσεις της κυβέρνησης του με την Ρωσία καθιστούν δύσκολο για τον ίδιο να επιτύχει μια συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

«Τα ψευδή δημοσιεύματα καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την επίτευξη συμφωνίας με την Ρωσία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου.

«Ο Πούτιν ενδεχομένως εικάζει ότι δεν μπορεί πλέον να επιτύχει μια συμφωνία μαζί μου, επειδή θα είναι αντιδημοφιλές για έναν πολιτικό να κάνει μια συμφωνία», τόνισε ο Τραμπ.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της έντασης. Δείτε τη γλώσσα του σώματος και τις αντιδράσεις του Τραμπ για να… καταλάβετε:

Ιβάνκα Τραμπ: Με ψηλές μπότες και κατακόκκινο κραγιόν [pics]

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε