Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τραπεζίτης ομολόγησε πως έσφαξε 2 ιερόδουλες

Ο Βρετανός τραπεζίτης Rurik Jutting κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τα βασανιστήρια και τη δολοφονία δύο ιερόδουλων στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Χονγκ Κονγκ.

Ο 31χρονος τραπεζίτης, που έβαλε το ένα πτώμα σε βαλίτσα που άφησε στο μπαλκόνι του πολυτελούς διαμερίσματος, το 2014 κατηγορήθηκε για τις δολοφονίες των Sumarti Ningsih και Seneng Mujiasih. Οι εισαγγελείς απέρριψαν την προσπάθειά του να δηλώσει ένοχος για τη μικρότερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο απόφοιτος του Cambridge φορούσε ένα σκούρο μπλε μπλουζάκι και γυαλιά, ενώ ήταν εμφανώς πιο αδύνατος όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Όταν τον ρώτησε ο δικαστικός υπάλληλος για τη δολοφονία των δύο γυναικών, ο 31χρονος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια αλλά αθώος για φόνο λόγω μειωμένης ευθύνης. Ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε μια τρίτη κατηγορία, την παράνομη ταφή του πτώματος της Sumarti Nigshih.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί ο τραπεζίτης που εργαζόταν για την Bank of America-Merrill Lynch αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο δικαστής Michael Stuart-Moore πως υπάρχουν ιδιαίτερα τρομακτικές πτυχές στην υπόθεση, με ένα από τα θύματα να υποβάλλεται σε ακραία βασανιστήρια πριν πεθάνει. “Είναι εξαιρετικά λυπηρό”, σημείωσε, τονίζοντας πως στα αποδεικτικά στοιχεία περιλαμβάνονται εικόνες που δεν θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε